Начин на приготвяне
Сложете в купичка зехтина и всички подправки, разбъркайте. С тази смес натрийте хубаво месото.
Сложете маринованото свинско в тава, сипете малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Поставете в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и допечете още 10 минути.
Направете чеснов сос, като почистите чесъна, сложете го в хаванче с малко сол и счукайте. Прехвърлете в купичка, сложете киселото мляко, малко пипер и разбъркайте до хомогенна смес.
Кашкавала настържете, доматите и краставицата почистете и нарежете на тънки резени.
Извадете готовото месо от фурната, сложете върху дървена дъска и с остър нож разрежете на тънки парчета. Загрейте грил тиган или скара, сложете питките и затоплете за няколко секунди от двете им страни.
Напълнете питките, като във всяка сложите от соса, късчета месо, резени домат и краставица, малко кашкавал и полеете отново с малко сос.
Така направете с всички питки. Завийте и поднесете дюнерите топли.
Домашният дюнер с печено свинско е много вкусен.
Коментари