Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиква и кифли

Кекс с тиква и кифли

Кекс с тиква и кифли
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-7
"Тиквите са създадени, за да се правят вкусни десерти от тях, а не някакви си фенери!"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г нарязана
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • кифли - 2 бр. с течен шоколад
  • захар - 5 с.л. карамела
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората, нарязва се на кубчета. Кифлите се нарязват на дебели филии. В купа се разбиват с миксер яйцата, захарта и ванилията, смесват се с топло прясно мляко и се разбъркват внимателно .

Във форма за кекс дъното се намазва с масло и се поставят 5 с.л. захар .Формата поставяме на котлона, за да се получи светъл карамел, но без да загаря, защото ще горчи. Върху него се нареждат парчета тиква, а отгоре се заливат с млечната смес.

Отгоре се разпределят филии от кифла с шоколад. Формата се поставя в тава с вода и печем в умерена фурна до златисто. Изважда се и се охлажда, обръща се в чиния и хапваме с кеф!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: