Начин на приготвяне
Загрейте водата на котлона. Добавете олиото и след като течността заври, изсипете брашното.
Бъркайте с дървена лъжица до получаването на гладко тесто.
Охладете и прибавете яйцата едно по едно, като междувременно разбивате с миксер, докато се усвоят и се получи гладко, лъскаво тесто.
С помощта на пош шприцовайте топчета върху дъното на тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна до готовност.
Извадете еклерчетата и охладете.
Разбийте сметаната на гъст сняг. Напълнете еклерчетата с помощта на пош с подходящ накрайник.
Потопете всяко в шоколадова глазура и поръсете с цветни захарни топчета. Оставете да се стегне шоколадът преди поднасяне.
Цветните еклерчета с шоколадова глазура са готови.