Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бабин спаначник

Бабин спаначник

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Бабин спаначник
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Рецептата за този невероятен спаначник сме взели от тефтера на баба със златни и изпитани рецепти"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • спанак - 250 г
  • сирене - 350 г
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно спанака, сиренето натрошете. Сложете в касерола зехтина и маслото и затоплете на котлона.

В купа разбийте яйцата, сложете прясното мляко, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете кръгла тава с диаметър 36 см с малко от мазнината. Вземете една кора, поръсете леко с мазнината, сложете от млечната плънка и разпределете, върху нея сложете следващата кора, намажете и нея със сместа и поръсете със спанак и сирене.

Навийте корите на руло и сложете в средата на тавата, като навиете на охлюв.

С останалите кори процедирате по същия начин, една кора мажете с мазнината и малко от сместа, захлупвате с друга кора, мажете със сместа и поръсвате със спанак и сирене.

Навивате и обикаляте средната в тавата.

Останалата смес разпределете отгоре върху готовите наредени кори. Сложете във фурната и печете на 170 градуса до зачервяване около 45 мин.

Поднесете баницата с лъжица домашно кисело мляко. Бабиният спаначник е уникален, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: