Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на ситно спанака, сиренето натрошете. Сложете в касерола зехтина и маслото и затоплете на котлона.
В купа разбийте яйцата, сложете прясното мляко, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенна смес.
Намажете кръгла тава с диаметър 36 см с малко от мазнината. Вземете една кора, поръсете леко с мазнината, сложете от млечната плънка и разпределете, върху нея сложете следващата кора, намажете и нея със сместа и поръсете със спанак и сирене.
Навийте корите на руло и сложете в средата на тавата, като навиете на охлюв.
С останалите кори процедирате по същия начин, една кора мажете с мазнината и малко от сместа, захлупвате с друга кора, мажете със сместа и поръсвате със спанак и сирене.
Навивате и обикаляте средната в тавата.
Останалата смес разпределете отгоре върху готовите наредени кори. Сложете във фурната и печете на 170 градуса до зачервяване около 45 мин.
Поднесете баницата с лъжица домашно кисело мляко. Бабиният спаначник е уникален, опитайте.