Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. Загрява се прясно мляко и захар на котлона. Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко и се сипва на тънка струя, като непрекъснато се разбърква докато сгъсти крема. Снема се от котлона и разбъркваме с маслото.
Тиквата се нарязва и сварява до омекване, отцежда се и се охлажда. Вземат се три кори, първата се намазва с четка с олио. Върху нея се поставя втора кора намазана и трета кора.
В долния край се поставя крем с лъжичка, отгоре кубчета тиква, поръсват се със захар и канела и трите заедно се навиват на руло, като краищата се подвиват навътре, за да не изтича кремът. Така се оформят и останалите кори.
Нареждат се рулата в тавичка, печем до златисто. Изваждат се и заливаме със захарния сироп, приготвен от захар и вода, варени за 5 минути на огън. Поръсва се с пудра захар и се сервира! Уникална вкусотия !
Коментари