Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Финландски коледни сладки

Финландски коледни сладки

тинтин
Новак
36821
Финландски коледни сладки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Дядо Коледа си е Дядо Коледа и дори във Финландия си пада по вкусните сладки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 гр.
  • конфитюр - по избор
  • жълтъци - 1 брой
  • пудра захар
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се нарязва на квадрати със страна 8 см. Правят се разрези от всеки връх на квадрата към центъра. Поставя се по малко конфитюр в центъра.

Върховете се прегъват през един към центъра така, че да се образува звезда. Застъпват се и леко се притискат.

Сладките се нареждат в покрита с хартия за печене тавичка и се намазват с разбития жълтък. Изпичат се в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15-20 минути-докато станат светло златисти.

Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
С формата сърца преспокойно могат да се използват и за Деня на влюбените и за Великденф
25.04.2016 23:18
Габби
Габби
Някой би ли могъл малко по-подробно да обясни частта със сгъването на тестото?
18.12.2013 20:01
5
Denz_21
Denz_21
Много е вкусно , но аз го направих с течен шоколад вместо конфитюр .
31.12.2011 06:38
3