Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Морковена супа с бъзов сироп

Морковена супа с бъзов сироп

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Морковена супа с бъзов сироп1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Интересна и ароматна комбинация, която ще предизвика вкусовите ви рецептори"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ябълки - 2 бр. кисели
  • магданоз - 1 връзка
  • маргарин - 3 с.л.
  • бъзов сироп - 4 с.л.
  • бульон - 500 мл инстантен зеленчуков
  • ябълков сок - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът и ябълката се почистват, измиват и нарязват на парчета. Магданозът се накълцва.

Маргаринът се загрява в тенджера, добавя се лукът и се задушава на среден огън.

Добавят се морковите, ябълките, бъзовият сироп, бульонът и ябълковият сок. Всичко се кипва и се оставя да ври около 20 минути. Покрито с похлупак.

Супата се пасира. Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: