Банани фламбе

31/12/2011
тин
оттинНовак276
"Повтаряме - ромът не е за вас, а за фламбиране на бананите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 585
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиганче, на много слаб огън, слагаме маслото, захарта, канелата и 1 с.л.ром. Оставяме всичко да се смеси много добре до получаване на сироп.

Обелваме бананите и ги пържим в горната смес в продължение на 10 минути, като по средата на готвенето ги обръщаме внимателно. Отгоре ги заливаме с останалия ром и фламбираме.

Ако сме достатъчно бързи, можем да се опитаме да поднесем бананите, докато са пламтящи.

Бананите могат да се фламбират както са си цели или нарязани на парченца. Ако са цели трябва да сте много внимателни да не се счупят.подобни рецепти тук

5 2
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 21:51
Винаги ме е страх, че ще подпаля кухнята и не съм фламбирала никога.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв