Шоколадова торта с ганаш

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадова торта с ганаш
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"И вие ли като нас просто не може да устоите на шоколадовите торти?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 180 г
  • кафява захар - 125 г
  • какао - 50 г
  • сода - 1 и 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 и 1/4ч.л
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • айрян - 140 мл гъст
  • кафе - 140 мл горещо
  • олио - 75 мл
  • за ганаша
  • черен шоколад - 500 г
  • сметана - 500 мл
  • бейлис - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки. Към тях прибавете течните, като кафето добавите накрая. Разбъркайте добре и разделете сместа на три части.

Изпечете всеки блат на 180 градуса за 15-20 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят. В тенджерка загрейте сметаната. Поместете от котлона и добавете шоколада.

Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади и разбийте с миксер до пухкав крем.

Поставете един блат в подходяща чиния. Сиропирайте с бейлиса и намажете с част от крема.

Сложете втори блат, пак сиропирйте, крем и завършете с блат.

Сиропирайте, измажете цялата шоколадова торта с част от крема, а с останалия украсете по ваше желание.

Шоколадовата торта с ганаш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: