Начин на приготвяне
Накисвате желатина в студена вода. Увивате с хартия за печене 4 цилиндрични формички за печене, така че хартията да е около 2 см по-високо от ръба на формичката.
Бананите се намачкват с вилица, смесват се с лимоновия сок и с 40 г захар, добавяте отцедения от водата и намачкан желатин. Сместа се загрява леко до разтапяне на желатина, след което се дърпа от огъня.
Захарта, която ви е останала, варите в 100 мл вода до получаването на гъст сироп. Него прибавяте към разбитите на сняг белтъци.
Сипвате банановото пюре, а след това и сметаната. Разпределяте крема във формичките и ги оставяте в хладилник за няколко часа.
Отстранявате хартията от формичките и поръсвате десертът с натрошени бишкоти и захар.