Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с дюли и бяло вино

Свински ребърца с дюли и бяло вино

Свински ребърца с дюли и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Свинско и дюли - ето това е най-ароматната и хармонична любовна двойка в кулинарията"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1500 г
  • дюли - 3 бр. средно големи
  • мед - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 350 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете ребрата с червен пипер, сол и черен пипер и оставете за около 20 минути, за да си поемат от съставките.

Обелете и нарежете дюлите на парченца.

В подходяща тавичка за печене сложете ребрата, налейте виното и наредете парченцата дюли отстрани. Намажете с малко разтопено масло и мед повърхността на месото.

Завийте с фолио и сложете в загрята фурна.

Печете до омекване на месото. В края на печенето открийте ястието, за да придобие хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ароматно и вкусно! Черпя те!
02.11.2016 17:24
2
1
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Лелеле Весии,уцели ме право в сърцето :)
01.11.2016 19:35