Картофи със сирена

Картофи със сирена
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Извинете, може ли да поръчаме две порции от тези ароматни картофи със сирена?"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • топено сирене - 200 г филаделфия
  • рикота - 250 г
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • доматен сос - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • кайма - 100 г
  • брашно
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата със сол и черен пипер. Направете малки топчета, оваляйте в брашно и запържете за кратко колкото да се запечатат. Сложете ги върху кухненска хартия.

Измийте картофите и ги сварете необелени в подсолена вода. Обелете и ги нарежете на тънки кръгчета. В голям тиган сложете маслото и задушете за кратко счукания чесън.

Махнете от котлона и изчакайте да се охлади. Добавете рикотата, филаделфията, яйцето, няколко листа босилек и пасирайте. В малка намазнена тава сложете ред от картофите и покрийте със сирената.

Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите. Накрая залейте с доматения сос или доматено пюре, размито с малко вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

Извадете печените картофи, покрийте с рендосания кашкавал и наредете топчетата от кайма между кашкавала. Върнете във фурната за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: