Начин на приготвяне
Овкусете каймата със сол и черен пипер. Направете малки топчета, оваляйте в брашно и запържете за кратко колкото да се запечатат. Сложете ги върху кухненска хартия.
Измийте картофите и ги сварете необелени в подсолена вода. Обелете и ги нарежете на тънки кръгчета. В голям тиган сложете маслото и задушете за кратко счукания чесън.
Махнете от котлона и изчакайте да се охлади. Добавете рикотата, филаделфията, яйцето, няколко листа босилек и пасирайте. В малка намазнена тава сложете ред от картофите и покрийте със сирената.
Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите. Накрая залейте с доматения сос или доматено пюре, размито с малко вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Извадете печените картофи, покрийте с рендосания кашкавал и наредете топчетата от кайма между кашкавала. Върнете във фурната за още 10 минути.