Начин на приготвяне
Обелвам картофите и ги нарязвам на малки кубчета като за мусака.
Слагам ги в тава, в която добавям накълцания на ситно кромид лук, пасирания домат от консерва, чубрица, кимион, червен пипер, олио, сол. Внимавайте с количеството на солта - не забравяйте, че към мусаката ще прибавите и сирене!
Разбърквам всичко добре, наливам вода, колкото да покрие сместа и слагам в предварително загрята фурна за около 40-45 мин.
През това време в касерола подготвям заливката - разбивам яйцата, прибавям киселото и прясното мляко, брашното и солта.
Изваждам тавата, проверявам за готовност на картофите и прибавям накълцания магданоз и натрошеното сирене. Поливам със заливката и слагам във фурната да се запече за около 10 мин.
В тази рецепта се спазват изискванията за детската кухня - без запръжки и без пикантни подправки.
Мусаката е вкусна и със сирене, вместо с кайма.
Мусаката със сирене и картофи е готова.