Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Пълнена тиква с грозде, локум и орехи

Пълнена тиква с грозде, локум и орехи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пълнена тиква с грозде, локум и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"В сезона на тиквите не пропускайте да опитате колкото се може повече вкусни рецепти с тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка (около 1.5 кг до 2 кг)
  • грозде - 200 г без семки
  • ябълки - 4 бр
  • локум - 50 г
  • орехи - 100 г сурови
  • мед - 5 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата и изрежете капака. Отстранете (издълбайте) семките и поставете в тава за печене.

Отделете зърната на гроздето от дръжката. Ябълките нарежете на кубчета. Смесете плодовете в купа заедно с локума, нарязан на кубчета, ванилията, канелата, орехите и 3 с.л. мед.

Другите 2 с.л. мед използвайте за намазване на тиквата. Изсипете плодовата смес в тиквата, отгоре сложете капака, увит с алуминиево фолио.

В тавичката сложете малко вода и печете пълнената тиква в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 ч. и 30 мин. Сервирайте, докато е топла.

Пълнената тиква с грозде, локум и орехи е готова.

Забележка: По желание може да прибавите други плодове (круши, сини сливи, дюли и др.) и ядки (бадеми, лешници, индийско кашу). Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#240347
Потребител#240347
Бързо, лесно, изглежда добре и е много вкусно.
29.10.2019 20:46