Начин на приготвяне
Приготвяме тестото за топчетата, като с миксер разбиваме краве масло с 2 супени лъжици галета. Прибавяме жълтъците от две яйца и останалата галета.
Прибавяме сол, черен пипер, индийско орехче на вкус и разбъркваме тестото. Оставяме в хладилник за 2 часа.
Приготвяме супата като измиваме хубаво пилешкото бутче, заливаме с литър вода и оставяме да се вари приблизително 20 минути или колкото е необходимо докато се свари (обираме образувалата се пяна по време на варене). Свареното бутче изваждаме от бульона и обезкостяваме. Нарязваме на ситно.
Към врящия бульон прибавяме нарязаните на ситно копър, магданоз и маруля и наливаме сметаната.. Варим няколко минути и пасираме супата. Може да разредим още супата с малко топла вода.
Към пасираната супа прибавяме късчетата месо. От охладеното тесто оформяме топченца и пускаме във вряща посолена вода. Варим приблизително 5-10 минути. Изваждаме и прибавяме към всяка порция супа.