Зрял фасул с гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
02/11/2016
"Ще допълните ли любимите си постни рецепти и с тази вкусотия от зрял фасул и пресни гъби "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 070
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го накисваме в студена вода за няколко часа или за 1 нощ. Преди готвене отцеждаме от водата и отново измиваме. Поставяме в тенджера, наливаме вода и слагаме на котлона да се вари, като прибавяме щипка захар и олио.

Като поври няколко минути прибавяме почистените и нарязани или настъргани на едро целина и моркови, почистена и нарязана на ситно чушка и нарязания лук.

Пускаме и цели люти чушки и нарязани ситно девесил и джоджен. Оставяме да се варят и след около 30 минути прибавяме почистени и нарязани гъби печурки. Варим боба, докато напълно се свари.

Когато е готов сипваме настърган домат и посоляваме на вкус. Оставяме да се вари още няколко минути. Готовото ястие трябва да е гъсто. Сервираме ястието студено, като подправяме с оцет и ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар