Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците в сух съд с помощта на миксер, заедно с 4 с.л захар на гъст сняг.
Разбийте жълтъците с останалата захар на гъст крем. Съединете внимателно яйчените смеси и прибавете постепенно брашното при непрекъснато бъркане.
Разделете сместа на две части. Изпечете два блата в подходяща тавичка. Още топли, напоете блатовете със захарен сироп.
Сглобете сметановата торта, като сложите първия блат в подходяща чини и намажете обилно със сладко от малини.
Поставете втория блат върху първия и намажете обилно с разбита заквасена сметана.
Наредете малинките и полейте с желатин, разтворен по указания на пакета начин.
Оставете тортата за 2-3 часа на хладно преди поднасяне.
Пандишпановата торта Малинка е готова.
Коментари