Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мряна в пергамент

Мряна в пергамент

Мряна в пергамент
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Който иска да хапва вкусна риба, ще трябва да се примири, че ще я обезкостява, но му обещаваме, че усилието ще си струва"

Необходими Продукти

  • риба - 2 мрени, по около 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • кладница - 250 - 300 г (може и печурка )
  • магданоз
  • подправки - за риба
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • За гарнитурата
  • моркови - 3 бр. големи
  • чесън - 1 скилидка
  • парче масло
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мряната се почиства, измива и се оставя да се подсуши. В последствие се намазва със зехтин, поръсва се обилно с подправка отвън и отвътре, както и със сол и черен пипер.

Лукът се нарязва на тънки полумесеци, кладницата - на ивички, магданозът - на ситно. Смесват се и се подправят със сол и черен пипер.

Вземат се два къса хартия за печене, омазняват се и се слагат рибите и зеленчуковата смес около тях. Леко поливаме със зехтин, завиваме на руло, завързваме в двата края, за да не изтичат соковете и печем на 200 градуса около 30 минути.

Морковите слагаме да се варят в посолена вода до готовност. В последствие ги нарязваме на колелца и ги заливаме със запръжка от маслото, чесъна (нарязан на фини филийки) и червения пипер. Въпреки дискомфорта с костите, когато се консумира рибата, вкусът ще ви изненада. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: