Начин на приготвяне
Тиквата се срязва на две половинки и почистваме от семената, като се издълбава с лъжичка. Нарязва се издълбаната част на малки кубчета и се оставя настрани. Половинките се напръскват с зехтин, сол и черен пипер.
Поставят се в намазнена с мазнина тава и печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Празът се почиства и нарязва на ситно, джинджифилът също, както и червената чушка.
Пилешкото филе нарязваме на кубчета. Загрява се зехтин в тиган, запържват се нарязаните зеленчуците, прибавя се пилешкото филе и се пържи до побеляване . Прибавя се елдата и се овкусява на вкус с подправките.
Сипва се една чаша вода и се оставя на тих огън да изври течността, а тиквата и елдата да се сварят. Ако е нужно се долива още малко вода. Сваля се от котлона и прибавяте отцедената царевица и се разбърква. С тази смес се пълнят тиквените половинки.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде и отгоре се разпределя. Печем още 10-15 минути докато се зачерви и поднасяме.