Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с домати и сос от сирене

Карфиол с домати и сос от сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Карфиол с домати и сос от сирене1 / 2
05/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр.
  • домати - 5 - 6 бр. големи
  • сирене - 50 г настъргано
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • жълтъци - 2 бр. пресни
  • масло
  • галета
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола, правим го на розички и сваряваме в подсолена вода до омекване. Измиваме доматите, правим леки разрези по повърхността и попарваме. Горещите домати слагаме в съд със студена вода и като се охладят ги обелваме.

В малко масло правим светла запръжка на брашното. Запърженото брашно разреждаме с прясното мляко и бъркаме докато се образува гъст сос. Прибавяме жълтъците и настърганото сирене. Разбъркваме и сваляме от котлона.

Подходящ съд за печене намазваме с масло и поръсваме с галета. Подреждаме розичките карфиол. Поставяме между тях, обелените и нарязани домати. Посоляваме и поръсваме с нарязан магданоз.

Поливаме ястието със соса от сирене. Поръсваме отгоре с малко масло и още малко галета и печем в нагрята на 180-200 градуса фурна за 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: