Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол с козе сирене и Бешамел

Карфиол с козе сирене и Бешамел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Карфиол с козе сирене и Бешамел
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
27/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не сте се влюбили още в карфиола, защото не сте опитали още този вариант с козе сирене и Бешамел"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава /1 кг/
  • козе сирене - 200 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 50 г
  • масло - 40 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • бял пипер - 2 щипки
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчленете на розички карфиола, измийте и поставете в уред за готвене на пара и го гответе 18-20 минути. Ако не разполагате с подобен уред, го сварете в леко подсолена вода за 10-15 минути и след това хубаво отцедете.

Пригответе сос Бешамел, като загреете маслото с лъжичка зехтин на умерен огън. Сипете брашното наведнъж и бъркайте 1-2 минути или докато замирише приятно и леко започне да потъмнява. Тогава налейте на тънка струйка млякото при непрестанно разбиване с телена бъркалка, за да не се образуват парцали.

Бъркайте до сгъстяване на соса и го подправете със индийско орехче, бял пипер и сол.

Щом е готов, натрошете вътре козето сирене и разбивайте още за кратко, докато се разтопи и се получи гладък и нежен сос.

Подредете розичките карфиол в тавичка и залейте със соса.

Запечете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: