Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинско месо с гъби, лук и домати

Свинско месо с гъби, лук и домати

Свинско месо с гъби, лук и домати2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Не жалете лука, не спестявайте от месцето и не прекалявайте с огъня - това са тайните на тази вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 4 - 5 бр
  • домати - 5 - 6 бр
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 250 г пресни
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • лимони
  • сол
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и нарязваме на хапки. Запържваме в олио до зачервяване заедно с нарязания на ситно лук.

След това прибавяме ситно нарязан чесън, почистени и нарязани на филийки гъби, брашно / 1с.л./, настърганите домати и 1 ч. ч. топла вода.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и прибавяме няколко резенчета лимон. Варим ястието на умерена температура, докато остане почти на мазнина.

Преди да свалим от котлона ръсваме чубрица на вкус. Поднасяме с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уникална рецепта!Лимонът в рецептата,безусловно озадачава,но спазвайки я и добавяйки го в ястието,придава несравним свеж,екзотичен и гурме вкус.Благодаря за интересната и оригинална рецепта.
08.09.2022 21:04
Албена Асенова
Албена Асенова
Сготвих ястието точно по рецепта,но лимона мисля,че няма място тук.Придаде излишно кисел вкус на гозбата.
29.01.2017 14:47
1
Покажи всички подкоментари