Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Сос от пресни пържени чушки с лук и чесън

Сос от пресни пържени чушки с лук и чесън

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сос от пресни пържени чушки с лук и чесън1 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г
  • лук - 4 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме чушките от семената и дръжките. Смиламе с месомелачка, заедно с почистените лук и чесън.

Задушаваме за 15 минути на слаб огън с олиото. Подправяме с черен пипер, сол и щипка захар.

Преди свалим от котлона прибавяме оцета / 1 с.л./ и разбъркваме добре. Сосът е подходящ за печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: