Начин на приготвяне
Измиваме пилето и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от бульона /запазваме за соса/ и обезкостяваме и нарязваме на малки парченца. Пиперките изпържваме цели в олио.
Изваждаме от мазнината, охлаждаме и почистваме от семената и люспите. Морковите и лука белим и нарязваме на ситно. В малко масло, задушаваме нарязаните зеленчуци и пилешко месо.
Прибавяме и обелени и нарязани на ситно домати. Посоляваме на вкус и задушаваме, докато омекнат зеленчуците и пилето. Когато са готови дръпваме съда от котлона . Пълним чушките с получената плънка.
Подреждаме в намазана с мазнина тавички и заливаме с разбитите яйца, кисело мляко, брашно и малко бульон от варене на пилето. Заливаме с получения сос чушките и слагаме да се запекат в нагрята фурна до готовност.