Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Вкусен кейк с круши и орехи

Вкусен кейк с круши и орехи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусен кейк с круши и орехи2 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Традицията повелява кексът да е вкусен, ароматен и мек, като кадифе"

Необходими Продукти

  • круши - 1 - 2 бр.
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта да станат на пухкав крем. Наливаме на тънка струйка олиото с непрекъснато разбиване.

Прибавяме, ванилия и кисело мляко, смесено с бакпулвер.

Разбъркваме и прибавяме лъжица по лъжица бяло брашно, колкото е необходимо за гъсто кейково тесто.

Към разбитото хомогенно тесто, прибавяме предварително обелените и нарязани на ситни кубчета узрели круши и смлените орехови ядки.

Разбъркваме внимателно и сипваме готовото тесто в намазана с масло кейкова форма. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: