Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен кейк с круши

Мраморен кейк с круши

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Мраморен кейк с круши
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Ако сте се разтърсили за изпитана рецепта за мраморен кейк с круши, по случайност имаме каквото ви трябва"

Необходими Продукти

  • круши - 6 бр. твърди
  • за сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 300 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • за кейка
  • краве масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 5 г
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От захарта, водата и канелата се прави захарен сироп.

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се изчистват от семенната част.

Пускат се в сиропа и се варят до омекване. Изваждат се и се оставят да се отцедят. Сиропът се запазва за заливка на кейка.

Кравето масло се разбива заедно със захарта до побеляване. Към него се прибавят едно по едно яйцата.

Брашното се пресява с пудрата захар. Прибавя се към яйчно-млечната смес. Ароматизира се с ванилията. Разбърква се до хомогенност.

1/3 от сместа се отделя и към нея се добавя какаото.

Форма с диаметър 26 см се постила с хартия за печене. Изсипва се бялата смес. Върху нея на топки се разпределя кафявата смес. Върху всяка кафява топка се поставя круша.

Сладкишът с круши се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути.

Изчаква се 5-6 минути сладкишът да се охлади и тогава се изважда от формата.

При поднасяне парчето мраморен кейк с круши се полива с отделеният сироп.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: