Начин на приготвяне
От захарта, водата и канелата се прави захарен сироп.
Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се изчистват от семенната част.
Пускат се в сиропа и се варят до омекване. Изваждат се и се оставят да се отцедят. Сиропът се запазва за заливка на кейка.
Кравето масло се разбива заедно със захарта до побеляване. Към него се прибавят едно по едно яйцата.
Брашното се пресява с пудрата захар. Прибавя се към яйчно-млечната смес. Ароматизира се с ванилията. Разбърква се до хомогенност.
1/3 от сместа се отделя и към нея се добавя какаото.
Форма с диаметър 26 см се постила с хартия за печене. Изсипва се бялата смес. Върху нея на топки се разпределя кафявата смес. Върху всяка кафява топка се поставя круша.
Сладкишът с круши се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути.
Изчаква се 5-6 минути сладкишът да се охлади и тогава се изважда от формата.
При поднасяне парчето мраморен кейк с круши се полива с отделеният сироп.
Да ви е сладко!