Начин на приготвяне
Свинското филе нарязваме внимателно, изтъняваме, така че да се получи един пласт.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Натриваме с пасираните скилидки чесън и поръсваме с нарязания на ситно пресен магданоз и 1 с.л. оцет.
Навиваме филето на руло. Завързваме с конец и запържваме в олио от двете страни. Слагаме в тавичка за печене. Поливаме с 1 ч. ч. топла вода с разтворен в нея бульон (1 кубче). Слагаме във фурна и запичаме.
Отделно смиламе и запичаме в тиган 5 с.л. бадеми. Към тях прибавяме 200 мл течна сметана и 200 мл прясно мляко и оставяме да се заври до готовност.
Готовото печено месо нарязваме на филийки и поднасяме с бадемовия сос.