Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско със сос от бадеми

Печено свинско със сос от бадеми

Печено свинско със сос от бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • Продукти за соса
  • бадеми - 5 с.л.
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе нарязваме внимателно, изтъняваме, така че да се получи един пласт.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Натриваме с пасираните скилидки чесън и поръсваме с нарязания на ситно пресен магданоз и 1 с.л. оцет.

Навиваме филето на руло. Завързваме с конец и запържваме в олио от двете страни. Слагаме в тавичка за печене. Поливаме с 1 ч. ч. топла вода с разтворен в нея бульон (1 кубче). Слагаме във фурна и запичаме.

Отделно смиламе и запичаме в тиган 5 с.л. бадеми. Към тях прибавяме 200 мл течна сметана и 200 мл прясно мляко и оставяме да се заври до готовност.

Готовото печено месо нарязваме на филийки и поднасяме с бадемовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: