Пълнени пържени питки

VeselinaVeselinaГотвач263562593
07/11/2016
"Пълнени питки за закуска, които ни връщат към най-хубавите моменти от детството "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 553
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме 1 кг брашно. При месенето ще преценим колко ще ни отиде. В купа разбиваме 2 яйца с 1 ч.л. сол. В киселото мляко слагаме 1 ч.л. сода, в която капваме 2 капки оцет и оставяме да шупне.

Прибавяме киселото мляко с шупналата сода при яйцата. Разбъркваме сместа. Постепенно прибавяме от брашното и замесваме тесто. Замесеното тесто го делим на 3 топки.

Разточваме на три тънки големи кори върху набрашнена маса. Натрошаваме сиренето в чиния. Него ще използваме за пълнеж.

Върху първата разточена на тънко кора напръскваме от сиренето. Слагаме отгоре втората кора и пак напръскваме със сиренето. Следва третата гора.

Режем на ромбове или малки квадрати с къдраво ножче. Оставяме ги на страни питките. Сгорещяваме олио в тиган на котлона и пържим питките от двете страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар