Есенна торта-салата

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Есенна торта-салата
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Да отбележим идването на есента, която обагря листата на дървата в топли цветове, с тази есенна торта-салата"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • картофи - 500 г
  • ябълки - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • майонеза - 300 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и цвеклото се сваряват в два отделни съда. Оставят се да се охладят. Цвеклото се настъргва на едро, а картофите се нарязват на кубчета.

Ябълките се белят и също се нарязват на кубчета. В купа се смесват майонезата и сметаната.

Във форма (18-20 см) се разстила 1/2 от цвеклото. Маже се с крем и се поръсва с част от настъргания кашкавал.

Покрива се със 1/2 от сварените картофи. Маже се с крем и се поръсва с кашкавал. Покрива се с трети пласт, но от ябълки.

Пак се маже с крем и се поръсва с кашкавал. Повторете същата процедура още веднъж (цвекло, картофи, ябълки).

Солената торта се оставя в хладилника за няколко часа, да се охлади и стегне. Обръща се обратно в подходяща чиния.

Картофената торта се украсява с ивички майонеза, розичка от сварено цвекло и магданоз.

Есенната торта-салата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Благодаря ви,момичета! Тортата беше вкусна,мъжът ми много я хареса,като се има в предвид,че обича повече месо. Е,който не харесва цвекло,няма да му допадне,но за тези които го консумират,ще бъде нещо вкусно и различно предястие.
07.11.2016 18:08
цветослава киркова
цветослава киркова
Това е тортата, върха !
07.11.2016 17:42
1
Veselina
Veselina
Радост за окото. Много е красиво.
07.11.2016 11:33
2
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Много е красива и нежна!:)))
07.11.2016 11:30
4