Начин на приготвяне
Картофите и цвеклото се сваряват в два отделни съда. Оставят се да се охладят. Цвеклото се настъргва на едро, а картофите се нарязват на кубчета.
Ябълките се белят и също се нарязват на кубчета. В купа се смесват майонезата и сметаната.
Във форма (18-20 см) се разстила 1/2 от цвеклото. Маже се с крем и се поръсва с част от настъргания кашкавал.
Покрива се със 1/2 от сварените картофи. Маже се с крем и се поръсва с кашкавал. Покрива се с трети пласт, но от ябълки.
Пак се маже с крем и се поръсва с кашкавал. Повторете същата процедура още веднъж (цвекло, картофи, ябълки).
Солената торта се оставя в хладилника за няколко часа, да се охлади и стегне. Обръща се обратно в подходяща чиния.
Картофената торта се украсява с ивички майонеза, розичка от сварено цвекло и магданоз.
Есенната торта-салата е готова.
Коментари