Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак в кексова форма с 2 вида шоколад

Козунак в кексова форма с 2 вида шоколад

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Козунак в кексова форма с 2 вида шоколад
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
08/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Всеки може да ви предложи рецепта за козунак, но опитвали ли сте тази с двата шоколада - това не е просто рецепта, а сбъдната жена"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. + 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 150 г
  • течен подсладител - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • брашно - 650 - 700 г (София мел - козунаци)
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • есенция за козунаци - 1 ампула
  • суха мая - 7 гр на Йоткер
  • масло - 50 г
  • мас - 30 г
  • олио - 30 мл
  • шоколадови капки - 1/2 пакетче
  • бял шоколад - 1/2 пакетче филиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и сипете една чаша в купичка, поръсете маята, захар 1 с.л и малко брашно. Разбъркайте и оставете да се активира.

Разбийте яйцата с останалото мляко, есенцията за козунаци, ванилията и подсладителя. Пресейте брашното и замесете хубаво еластично тесто.

Оставете да втаса, след което оформете фитили, поръсете с двата вида шоколад и оплетете плитка.

Поставете в намазана форма за кекс и оставете да втаса. Преди печене намажете със разбит жълтък и поръсете със двата вида шоколад.

Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: