Мързелив омлет в гювече

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
07/11/2016
"Ако не харесвате пърженето, но обичате омлет- това е вашето ястие."
Приготвяне3 мин.
Готвене20 мин.
Общо23 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 540
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате време и нерви да се стараете да направите омлет в правилна форма и без да се разкъса, но държите на добрия му вкус, опитайте в гювече.

Яйцата се разбиват с млякото, като към тях прибавяте олиото, натрошеното сирене, подправки на вкус и нарязаните на ситно шунка или друг вид колбас и зеления лук.

Може да настържете кашкавал вътре в яйчната смес или да поръсите отгоре само да се запече за 2 минути, преди да извадите гювечетата. Мажете 2 гювечета с малко олио и изливате вътре сместа за омлета.

Слагате капачетата и печете 15-20 минути. Яйцата вътре се надигат и омлетът става пухкав и крехък.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар