Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с мед и ягоди

Панакота с мед и ягоди

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панакота с мед и ягоди
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Знаем магическо заклинане, което е в състояние да сложи край на всяка диета - панакота с мед и ягоди"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мед - 150 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • ягоди - 300 г
  • за кошничките
  • шоколад - 100 - 150 г
  • за глазурата
  • шоколад - 80 г
  • масло - 20 г
  • сметана - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ягодите на парченца. Сложете ги в тенджерка заедно с 2 с.л. от меда и ги задушете докато омекнат.

Разтопете шоколада и с помощта на четка намажете формичките. Оставете в хладилника да стегнат.

В тенджерка смесете млякото, сметаната и меда. Загрейте ги на котлона (не трябва да завира).

Към сместа добавете задушените ягоди и желатина (предварително накиснат в малко студена вода). Бъркайте внимателно, колкото да се разтопи желатинът.

Оставете сместа да изстине напълно. Разпределете във формичките с шоколад и оставете в хладилника да стегнат. След това внимателно освободете кошничките от формите.

Смесете сметаната, маслото и шоколада. Разтопете ги на водна баня и с получената глазура залейте кошничките.

Украсете панакотата по ваше желание. Бройката зависи от големината на формичките.

Панакотата с мед и ягоди е готова.

Източник - Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: