Начин на приготвяне
Нарежете ягодите на парченца. Сложете ги в тенджерка заедно с 2 с.л. от меда и ги задушете докато омекнат.
Разтопете шоколада и с помощта на четка намажете формичките. Оставете в хладилника да стегнат.
В тенджерка смесете млякото, сметаната и меда. Загрейте ги на котлона (не трябва да завира).
Към сместа добавете задушените ягоди и желатина (предварително накиснат в малко студена вода). Бъркайте внимателно, колкото да се разтопи желатинът.
Оставете сместа да изстине напълно. Разпределете във формичките с шоколад и оставете в хладилника да стегнат. След това внимателно освободете кошничките от формите.
Смесете сметаната, маслото и шоколада. Разтопете ги на водна баня и с получената глазура залейте кошничките.
Украсете панакотата по ваше желание. Бройката зависи от големината на формичките.
Панакотата с мед и ягоди е готова.
Източник - Вкусно с Йоли