Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука, моркова и гъбите. Запържете ги последователно в малко мазнина.
Прибавете нарязания на ситно магданоз, сол и черен пипер. Оставете плънката да изстине.
В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, олиото и щипка сол.
Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към сместа. Разбъркайте добре. Към плънката прибавете 2 с.л от сместа.
В продълговата тавичка застелете хартия за печене. Изсипете кексовата смес.
В средата по дължина изсипете плънката, като притискате надолу.
Сложете кекса да се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Извадете и оставете да изстине.
Нарежете на парчета и сервирайте соления кекс.
Соленият кейк с пълнеж е много вкусен.