Кекс с грозде

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
13/01/2012
"Време е да опитате кекс с грозде - страхотен до последната изядена с удоволствие трохичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 097
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Последователно добавете олиото, киселото мляко, бакпулвера, ванилията, канелата (може и без) и пресятото брашно.

Разбийте добре и прехвърлете в намаслена и леко набрашнена тава. Отгоре разпределете почистените и добре подсушени гроздови семена, като може да притиснете някои надолу.

Поръсете с малко кафява захар и сложете кексът да се пече в предварително загряна умерена фурна, на около 180 градуса, за около 30-40 минути. Проверявайте готовността с клечка за зъби накрая.

Форма за печене пеперуда-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форма за печене пеперуда
11.00 лв.
7.99 лв.
Виж ››

Настроението на масата ще се приповдигне в мига, в който сервирате вашия сладкиш, изпечен във форма на пеперуда. Тавата е с незалепващо покритие и е подходяща за приготвяте на торти, кексове, сладкиши.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар