Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пилешки дробчета с гъби и лук

Пилешки дробчета с гъби и лук

Пилешки дробчета с гъби и лук
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Апетитни пилешки дреболийки, които ви препоръчваме да поднесете с чаша домашно приготвено червено вино"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 350 г пресни
  • лук - 1 - 2 глави
  • черен пипер
  • къри
  • соев сос - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. унисос
  • олио - 8 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • оцет
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета. Гъбите белим, измиваме и нарязваме на филийки.

Слагаме в подходящ съд, наливаме вода, прибавяме сол и няколко капки оцет и сваряваме за 10 минути. Готовите гъби изваждаме от водата и нарязваме на малки парченца.

Лука белим и нарязваме на едри парчета. В тенджерка наливаме олио (8 с.л.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.) . Слагаме пилешките дробчета и похлупваме съда с капак. Задушаваме за минута-две.

После махаме капака и ръсваме къри на вкус, черен пипер на вкус, соев сос (1 с.л.) и унисос (1 ч.л.). Прибавяме лука и отново слагаме капака, докато си промени цвета и тогава прибавяме сварените гъби.

Пържим няколко минути и като останат на мазнина, подправяме с пушен червен пипер (1 к.л.). Сервираме мезето с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: