Начин на приготвяне
Смесваме прясното мляко и маслото и загряваме. Разбиваме жълтъците с кристална захар, сол и ванилиите. Към тях на струйка наливаме топлото мляко и маслото, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме и прясна мая.
Смесваме добре съставките и към получената течност сипваме постепенно брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто. Оставяме на топло тестото, завито с кърпа или полиетиленово фолио да втаса.
Готовото тесто разточваме на кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме кръгчета с малка чашка или формичка (използвам алуминиева капачка от концентрат). Оставяме кръгчетата да втасат (завити с кърпа или фолио).
Втасалите топчета изпържваме повече олио (на маслена баня). Готовите топчета изваждаме от мазнината с решетъчна лъжица и слагаме върху скаричка, за да се отцеждат от излишната мазнина. Поднасяме обилно поръсени с пудра захар.