Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско със зелен фасул и зелени сливи

Свинско със зелен фасул и зелени сливи

Свинско със зелен фасул и зелени сливи6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Уникална комбинация от класическата Българска кухня, която наистина ще ви впечатли с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • месо - 1/2 кг свинско
  • зелен фасул - 1 кг
  • зелени сливи - 15 - 20 бр. джанки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка пресен
  • чубрица
  • магданоз
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на парчета. Задушаваме в олио ( 3 с.л.) и малко вода.

Когато омекне, остане на мазнина и се зачерви, прибавяме почистения и измит нарязан на парченца зелен фасул, нарязан на ситно лук, скилидките чесън и сливите.

Ръсваме червен пипер и наливаме 1 и 1/2 л вода. Варим на тих огън и по време на варене посоляваме на вкус и поръсваме с нарязан ситно копър, магданоз и чубрица.

При необходимост може да сгъстим ястието с малко брашно, разтворено във вода и да варим още 1-2 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Преди да сервираме, махаме джанките от порциите, при положение , че не сме махнали костилките , преди готвене .
03.05.2018 12:46