Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с кашкавал и сирене

Питка с кашкавал и сирене

Питка с кашкавал и сирене
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Домакините, които приготвят такива великолепни питки, рядко остават без гости в дома си"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 40 г прясна
  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в част от прясното мляко, добавете захарта, две с.л. брашно и оставете да шупне.

В голяма купа разбийте едното яйце + двата белтъка, оцета и солта. Добавете киселото мляко, олиото и разбъркайте добре.

В тази смес изсипете шупналата мая и започнете постепенно да добавяте от брашното. Месете до получаване на меко еластично тесто.

Покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса.

Втасалото тесто разделете на две и разточете правоъгълници.

Разтопете маслото и ги намажете. Върху тях рендосайте кашкавал и сирене. Всеки правоъгълник навийте на руло и нарежете.

Поставете ги в тава застлана с хартия и покрийте да втаса повторно.

Разбийте двата жълтъка с останалото прясно мляко и намажете питката.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Питката с кашкавал и сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: