Начин на приготвяне
Начупете маята в част от прясното мляко, добавете захарта, две с.л. брашно и оставете да шупне.
В голяма купа разбийте едното яйце + двата белтъка, оцета и солта. Добавете киселото мляко, олиото и разбъркайте добре.
В тази смес изсипете шупналата мая и започнете постепенно да добавяте от брашното. Месете до получаване на меко еластично тесто.
Покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на две и разточете правоъгълници.
Разтопете маслото и ги намажете. Върху тях рендосайте кашкавал и сирене. Всеки правоъгълник навийте на руло и нарежете.
Поставете ги в тава застлана с хартия и покрийте да втаса повторно.
Разбийте двата жълтъка с останалото прясно мляко и намажете питката.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Питката с кашкавал и сирене е много вкусна.