Начин на приготвяне
Оставя се да шупне разбърканата мая в хладката вода със захарта. Сипва се в брашното и замесваме с останалите продукти меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути. Разделя се на две части. Първата се разточва върху хартия за печене - така по-лесно се пренася в тавата с малко по-голям диаметър.
В купа се приготвя плънката от разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз, разбъркани много добре. Плънката се разпределя в кръга, но не до края, а на три пръста навътре. Тестото се прегъва към средата и се прищипва като гънки. Премества се в тавата.
Останалото тесто се разделя на три части. Всяка се разточва на кръг, намазва се с олио и се нареждат една върху друга. С нож се реже на 4 големи триъгълника. Всеки се срязва от двете страни при основата, но не до средата. Хваща се всяко връхче и се обръща към върха, като леко се застъпват. С пръчица оваляна в брашно се притискат от двете страни.
Основата се подвива нагоре и се събира при върха, като се прищипва. Така се оформят 4 форми. Нареждат се върху плънката като цвете. Оставя се да почине за 20 минути, намазваме с разбит жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсват се семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 40-45 минути до хубав загар. Ако е нужно се покрива с фолио. Изважда се и намазваме с масло, покриваме с кърпа за мека коричка, после нападаме с апетит!