Крокети с хамон

Крокети с хамон

Крокети с хамон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
"Крокетите са ни страшна слабост, а към точно тези с хамон сме направо пристрастени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган сложете 100 мл олио да загрее. Изсипете брашното и бъркайте, докато се запържи и намалете котлона. Постепенно доливайте от хладкото мляко като не спирате да бъркате с дървена лъжица.

Щом сместа стане много гъста сложете щипка сол и добавете хамона, нарязан на много ситно. Оставете на котлона още 5 минути, като не спирате да разбърквате. Махнете от огъня и оставете да изстине.

Пригответе панировката в три отделни купички. Оформете крокетите и оваляйте в брашно, разбитите яйца и накрая в галета. Загрейте олиото и ги изпържете.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: