Кюфтета с яйца и зеленчуци на фурна

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
11/11/2016
"Насам, народе, вкусни кюфтета за всички, ароматни пълнени кюфтета със зеленчуци даваме, насам, народе!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 873
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2бр, големи
  • сол
  • черен пипер
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л., за кайма
  • олио
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете картофите, тиквичката и доматите на колелца. В купа сложете каймата, към нея добавете ситно нарязания лук и подправката. Хубаво размесете и оставете в хладилника за 30 минути.

Сварете яйцата, охладете и обелете. Извадете каймата от хладилника и я разделете на 4 части. Вземете една част, разплескайте я и поставете едно яйце. Хубаво загърнете и оформете голяма топка. Така направете и с останалите кайма и яйца.

Намаслете тавата за печене. Поставете в средата облечените яйца, а около тях подредете зеленчуците, като леко ги застъпвате и редувате.

Посолете и поръсете с черен пипер и олио. Сипете малко вода в тавата и я сложете във фурната. Печете на 200 градуса около 35 минути или до омекване на зеленчуците.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар