Начин на приготвяне
Нарежете картофите, тиквичката и доматите на колелца.
В купа сложете каймата, към нея добавете ситно нарязания лук и подправката. Хубаво размесете и оставете в хладилника за 30 минути.
Сварете яйцата, охладете и обелете. Извадете каймата от хладилника и я разделете на 4 части. Вземете една част, разплескайте я и поставете едно яйце. Хубаво загърнете и оформете голяма топка. Така направете и с останалите кайма и яйца.
Намаслете тавата за печене. Поставете в средата облечените яйца, а около тях подредете зеленчуците, като леко ги застъпвате и редувате.
Посолете и поръсете с черен пипер и олио. Сипете малко вода в тавата и я сложете във фурната.
Печете кюфтетата на 200 градуса около 35 минути или до омекване на зеленчуците.
Кюфтетата с яйца и зеленчуци на фурна са монго вкусни.