Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Чорба от гъби с вкус на шкембе

Чорба от гъби с вкус на шкембе

Чорба от гъби с вкус на шкембе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусна топла чорбица, която има вкус на шкембе чорба!"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г гъби
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 50 г
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипваме литър и половина вода с една чаена лъжичка сол и слагаме на котлона да заври.

Гъбите се почистват и нарязват на парчета, сипват се във врящата вода и варим за 25-30 минути на умерен огън.

В тиган се разтопява маслото, сипваме брашното, бърка се, да се запържи за минута, добавя се червеният пипер и отново се разбърква.

С черпак се взема от гъбения бульон и сипваме в тигана, като се бърка с тел да стане рядка каша.

После сипваме кашата в тенджерката и отново се разбърква. Когато заври, наливаме прясното мляко, овкусяваме гъбената супа със сол на вкус.

Поднасяме с чесън и оцет!

Чорбата от гъби с вкус на шкембе е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана перфектно!
01.01.2023 13:27