Начин на приготвяне
Измийте и почистете телешкото шкембе. Ако има неприятна миризма, може да го накиснете в студена вода с малко оцет за около 15-20 мин, след което го измийте.
Сварете шкембето в тенджера под налягане за около 60-90 мин. или докато омекне. След като е готово го нарежете на ленти или на парчета. Почистете гъбите и ги нарежете на шайби
В тиган разтопете половината от маслото, добавете счукания чесън, добавете шкембето, разбъркайте и добавете гъбите.
Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, добавете останалото масло, сипете малко вода, разбъркайте и запържете, докато гъбите са готови.
Прехвърлете ястието в тава, поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята фурна на 250 градуса, докато кашкавалът омекне и хване приятен загар.
Сервирайте шкембето топло.
Телешкото шкембе с гъби на фурна е една малка фантазия.
Добър апетит!