Начин на приготвяне
Измиваме много добре гъбите и ги нарязваме на дребно.
След това слагаме малко повече от половината масло в тенджерката, в която ще готвим, и разбъркваме докато се разтопи напълно.
Добавяме гъбките и ги задушаваме в маслото, докато не пуснат собствения си сос.
Междувременно на съседния котлон слагаме в малко тиганче останалата част от маслото.
Когато се разтопи добавяме червения пипер, без да спираме да бъркаме, махаме от котлона и оставяме на една страна.
В тенджерката с гъбките добавяме 3 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч вода и добавяме сол на вкус (аз слагам и една щипка черен пипер, но е по желание).
Изчакваме да заври всичко за 10-15 минутки, добавяме маслото с червеният пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.
Не забравяйте да сервирате гъбената чорба с малко чесънче, смесено с оцет и лют червен пипер.