Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Испанска манджа с нахут и чоризо (Potaje)

Испанска манджа с нахут и чоризо (Potaje)

Испанска манджа с нахут и чоризо (Potaje)
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно по-пикантно предизвикателство за почитателите на Мексиканската кухня, в унисон със студеното време!"

Необходими Продукти

  • нахут - 800 г от буркан
  • чоризо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр.
  • олио
  • сол - ако е необходимо
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука на много ситно и го сложите да се запържи.

Пресовайте чесъна и го добавете към готовият лук. След секунда добавете и нарязаното чоризо. Може да го замените и с български суров суджук.

Обелете, измийте и нарежете на едро картофите. Прибавете и тях.

Изцедете нахута и го изплакнете. Когато чоризото се е изпържило, сложете щипка червен пипер и нахут в тигана.

Сипете вода да покрие продуктите. Варете на бавен огън около 20 минути. Махнете от огъня и отделете един черпак с нахут и картофи.

Пасирайте, върнете обратно в манджата и разбъркайте.

Испанската манджа с нахут и чоризо (Potaje) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#260500
Потребител#260500
Благодаря за прекрасната рецепта! Скоро не бяхме преяждали така =D> .
20.07.2020 19:07